Vismaz 98 cilvēki gājuši bojā degvielas cisternas eksplozijā Sjerraleones galvaspilsētā

LETA/AP/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vismaz 98 cilvēki gājuši bojā, eksplodējot degvielas cisternai Sjerraleones galvaspilsētas Frītaunas priekšpilsētā, paziņojušas amatpersonas.

Vēl 92 cietušie nogādāti dažādās Frītaunas slimnīcās. Pēc mediķu teiktā, aptuveni 30 cilvēki guvuši tik smagus apdegumus, ka izredžu izdzīvot viņiem faktiski nav. Smagi cietušo vidū ir arī sievietes un bērni.

Degvielas vedējs piektdienas vakarā ielu krustojumā ar intensīvu satiksmi sadūries ar kravas mašīnu, bet garāmbraucošie motociklisti izraisījuši sastrēgumu, steidzoties savākt no cisternas izplūstošo degvielu, kad nograndis sprādziens.

Debesīs pacēlies liesmu stabs, aizdegušās arī tuvumā esošās automašīnas un veikali.

Nelaimes vietā, kur tagad izvietoti prāvi drošības spēki, sapulcējušies simtiem cilvēku, daudzi no viņiem meklē pazudušos tuviniekus. Videoierakstos redzami apdegušā degvielas vedēja un kravas mašīnas karkasi un sprādziena izmētātās mašīnu atlūzas.

Lai gan sākotnēji tika ziņots, ka eksplozija skārusi arī tuvumā esošo degvielas noliktavu, šī informācija nav apstiprinājusies.

Sjerraleones prezidents Džūliuss Māda Bio, kas piedalījās ANO klimata samitā Glāzgovā, izteicis dziļu līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem un cietušajiem, solot viņiem maksimālu atbalstu. Tuvākajā laikā viņš gatavojas atgriezties savā valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu