Verstapens izcīna uzvaru Mehiko "Grand Prix"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: PA Wire/PA Images

"Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens svētdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 18.posmā - Mehiko "Grand Prix" - un palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā.

Pēc sestdienas kvalifikācijas sacensībām pirmo starta rindu aizņēma abi "Mercedes" piloti Valteri Botass un Verstapena sāncensis Lūiss Hamiltons. Otrā rinda tika abiem "Red Bull" braucējiem Verstapenam un mājinieku favorītam Serhio Peresam, kuri abi dominēja treniņbraucienos.

Startā Verstapens pirmā līkuma ārmalā ieguva pirmo pozīciju, kamēr Botasā ietriecās Daniels Rikjardo ("McLaren"), tādējādi sagriežot "Mercedes" spēkratu. Pirmajā aplī trijniekā nostiprinājās Verstapens, Hamiltons un Peress.

"Red Bull" auto bija ātrāki arī sacīkstes turpinājumā, savas pozīcijas nemainot pēc pitstopu apmeklējuma. Verstapens bija drošā vadībā līdz pat finiša līnijai, bet Peress centās apdraudēt Hamiltona pozīciju, tomēr "Red Bull" vienībai neizdevās aizņemt abus augstākos pjedestāla pakāpienus.

Aiz pirmā četrinieka bija Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), bet sešinieku noslēdza Šarls Leklērs un Karloss Sainss juniors (abi - "Ferrari"). Tālāk bija Sebastiāns Fetels ("Aston Martin"), Kimi Reikenens ("Alfa Romeo"), Fernando Alonso ("Alpine") un Lendo Noriss ("McLaren"). Botass samierinājās ar 15.vietu, tomēr sacīkstes beigās atņēma Verstapenam ātrāko apļa laiku, iegūstot vienu punktu.

Pēc 18 no 22 posmiem kopvērtējuma pirmajā vietā ar 312,5 punktiem ir Verstapens, kurš par 19 punktiem apsteidz Hamiltonu. Stabilā trešā vietā ar 185 punktiem ir Botass, ceturtais ar 165 punktiem ir Peress.

Konstruktoru kausā pirmā ar 478,5 punktiem ir "Mercedes" komanda, bet par nieka punktu mazāk iekrājuši "Red Bull" piloti.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu