Migrācijas krīzes dēļ Irākā slēdz Baltkrievijas goda konsulātus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas goda konsuls Erbīlā Fuads Hamads baltkrievu portālam "Zerkalo.io" apstiprinājis, ka Irākas amatpersonas nolēmušas slēgt divus Baltkrievijas goda konsulātus. Pēc viņa domām, galvenais iemesls šādai rīcībai ir migrācijas krīze Latvijas, Lietuvas un Polijas pierobežā.

Diplomāts norāda, ka saskaņā ar Irākas valdības lēmumu tiks slēgtas divas Baltkrievijas pārstāvniecības Irākā - Bagdādē un Erbīlā.

Par to jau iepriekš ziņojuši vietējie mediji "Rojnews" un "Shafaq", publicējot arī video ar Baltkrievijas karoga nolaišanu pie konsulāta Erbīlā.

"Irākas puse uzskata, ka goda konsulātu slēgšana līdz minimumam samazinās irākiešiem izdotās vīzes ieceļošanai Baltkrievijā. Taču goda konsuli vīzas neizsniedz. Domāju, ka tas vienkārši ir pārpratums. Uzskatu, ka tas ir slikts pamatojums konsulātu slēgšanai, taču tas ir viņu lēmums un mums tas ir jāievēro," portālam "Zerkalo.io" norāda Hamads.

Kā norādīts Baltkrievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā, goda konsuli aizstāv Baltkrievijas pilsoņu tiesības un intereses savā konsulārajā apgabalā, kā arī veicina Baltkrievijas ekonomiskos, tirdzniecības, izglītības, kultūras un cita veida sakarus ar apgabalu, kurā darbojas.

Jūlija sākumā Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka vairs neaizturēšot nelegālos imigrantus no došanās uz Eiropas Savienības valstīm. Kopš vasaras Latvijas, Lietuvas un Polijas pierobežā vērojams liels Tuvo Austrumu un Āfrikas migrantu pieplūdums. Lukašenko apsūdzēts, ka migrantus izmanto kā ieroci, lai atriebtos par Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas atbalstīšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu