Iedzīvotāji iegādājušies jau vairāk nekā 40 000 "Rīgas satiksmes" koda biļešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Kopš 21.oktobra, kad norēķiniem "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā tiek piedāvāta koda biļete, tā ir iegādāta vairāk nekā 40 000 reižu, informē uzņēmuma Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Rozīte.

Savukārt autobusos, trolejbusos un tramvajos tās reģistrācija veikta gandrīz 33 000 reižu.

Pagaidām "Rīgas satiksme" par koda biļeti saņēmusi pārsvarā pozitīvas atsauksmes, tāpat tiek uzklausīti un piefiksēti klientu priekšlikumi. Jautājums ar bankas kartes datu saglabāšanu klienta profilā tiek risināts, un uzņēmumā strādā pie tā, lai šie dati nebūtu jāievada no jauna katrā pirkumā.

Patlaban koda biļeti var iegādāties, izmantojot "Rīgas satiksmes" un "Mobilly" lietotni, savukārt trešā, personu apvienības "SP Grupa", lietotne vēl tiek izstrādāta.

Koda biļete ir jauns norēķinu veids "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā (tramvajā, trolejbusā, autobusā), kas ļauj veikt norēķinus par braucieniem ar viedtālruni tiešsaistes režīmā. Koda biļete darbojas paralēli esošajai e-talonu sistēmai.

Lietotnē vienā reizē var iegādāties līdz desmit viena brauciena biļetēm. Iekāpjot sabiedriskajā transportā, jānoskenē speciālais kvadrātkods vai jāievada transporta identifikācijas numurs, kas ir redzams zem tā. Mobilajā lietotnē iegādātās biļetes derīguma termiņš ir trīs mēneši.

Kā ziņots, no 21.oktobra SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskajā transportā iespējams norēķināties ar koda biļeti.

Koda biļetes risinājuma un lietotnes izstrāde uzņēmumam izmaksāja aptuveni 230 000 eiro.

Jau ziņots, ka 2020.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 26,9%, sasniedzot 980 886 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu