Linkaits: Autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus atvēršana samazinās izdevumus līdz 19% gadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus atvēršana konkurencei ļaus samazināt izdevumus pat līdz 19% gadā, norāda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Ministra padomniece Baiba Ābelniece informēja, ka Linkaits pauž gandarījumu par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu publiskajā iepirkumā saņemtajiem ekonomiski izdevīgajiem piedāvājumiem.

"Pateicoties tirgus atvēršanai, valsts iegūs labāku cenu par autoceļu ikdienas uzturēšanas pakalpojumiem," pauž ministrs.

Saņemtiem piedāvājumi liecinot, ka izdevumus par ceļu uzturēšanas darbiem ir iespējams samazināt par līdz pat 19% gadā.

Linkaits uzsver, ka valsts kā pasūtītājs ir ieinteresēta iegūt kvalitatīvu pakalpojumu par iespējami zemāku cenu, un to var panākt, veicinot konkurenci. Ietaupītos līdzekļus būs iespējams izlietot papildu autoceļu uzturēšanas darbiem vai autoceļu remontiem, norāda ministrs.

No 2022.gada valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus tiks atvērts brīvai konkurencei, kā to paredz valdībā apstiprinātā Satiksmes ministrijas iniciatīva. Valsts autoceļu uzturēšanas pakalpojumu sniedzēji tiks izvēlēti atklātā konkursā. Līdzīga prakse ir pašvaldību ceļu apsaimniekošanā un citās valstīs.

Kā ziņots, atklāto konkursu rīko un līgumus par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbiem slēdz valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Iepirkumā par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbiem 19 iepirkuma daļās saņemti 44 piedāvājumi, kurus turpmāk vērtēs iepirkuma komisija. Iepirkumā piedalās arī līdzšinējais ceļu uzturētājs - AS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU).

Piegādātājiem, kuri iegūs tiesības slēgt līgumus, darbi būs jāsāk sešu mēnešu laikā, bet ne ātrāk kā 2022.gada 1.maijā. Līdz tam valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus, noslēdzot jaunu līgumu, turpinās veikt LAU, lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību un valsts autoceļu uzturēšanu atbilstošā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu