Pagaidu žogs uz Baltkrievijas robežas uzstādīts jau 27 kilometru garumā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Iekšlietu ministrija

Uz Latvijas-Baltkrievijas robežas pagaidu dzeloņstiepļu žogs patlaban ierīkots 27 kilometru garumā no kopumā plānotajiem 37 kilometriem, pastāstīja Nodrošinājuma valsts aģentūras pārstāve Vendija Pikše-Kučma.

Dzeloņstieples tiek izvietotas trīs kārtās. Pagaidu žoga izbūvi varētu pabeigt līdz nākamajai nedēļai, taču precīzāk to varēs pateikt tuvākajās dienās, norādīja Pikše-Kučma.

Patlaban stabi ir ierīkoti jau 35 kilometru garumā, bet dzeloņstieples ir ierīkotas 27 kilometru garumā.

Pēc pagaidu žoga izbūves plānots būvē pastāvīgo žogu. Valdība nesen atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto likumprojektu, kas paredz Latvijas austrumu robežas izbūves organizēšanu uzticēt VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10.februārim.

Kopš 10.augusta kopumā no Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas atturēti 2156 cilvēki.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas nelikumīga šķērsošana nav liegta 62 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 414 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Amatpersonas iepriekš norādījušas, ka Baltkrievijā pie varas esošā Aleksandra Lukašenko režīma centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iespiest trešo valstu iedzīvotājus vērtējami kā hibrīdkara jeb hibrīdapdraudējuma izpausmes.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu