"Grafikas akadēmija" aicina uz lekciju par frotāžu un monotipiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilgnese Avotiņa
Ilgnese Avotiņa Foto: publicitātes

Tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma "Grafikas akadēmija" šoruden aicina interesentus uz bezmaksas lekcijām par dažādām grafikas tehnikām. Ceturtā lekcija šajā ciklā būs par frotāžu un monotipiju, to vadīs māksliniece Ilgnese Avotiņa.

Tiešsaistes lekcijas notiks divos laikos - sestdien, 13. novembrī, 11.00 un otrdien, 16. novembrī, 20.00.

Šajā lekcijā māksliniece Ilgnese Avotiņa iepazīstinās ar divām tehnikām, sauktām arī par surogāttehnikām, - frotāžu un monotipiju. Tās ir vienas no vienkāršākajām grafikas tehnikām, ko iespējams lietot arī bez specifiska tehniskā aprīkojuma. Tās var ērti apvienot ar citām tehnikām, un, iespējams, pašiem nezinot esat tās jau izmantojuši iepriekš.

Ilgnese Avotiņa ir māksliniece un pedagoģe ar ilggadēju pieredzi Jaņa Rozentāla Mākslas skolā. Savā daiļradē daudz ir strādājusi linogriezuma un citās augstspiedes tehnikās, kopusi ekslibru kā miniatūrgrafikas formas tradīciju Latvijā.

Nodarbība notiek projekta "Grafikas akadēmija - tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma” ietvaros. Projekts interesentus iepazīstina ar dažādām grafikas tehnikām - litogrāfiju, ofortu, frotāžu, monotipiju u.c. - vairākās bezmaksas tiešsaistes lekcijās.

Tiešsaistes lekcijas notiek interneta vidē. Sīkāka informācija par pieteikšanos lekcijām pieejama projekta lapā vai rakstot uz e-pastu printmakingin@gmail.com.

Kā iepriekš ziņots, otrdien, 9. novembrī 20.00 interneta vidē notiks Ievas Helmūtes lekcija par augstspiedumu.

Ieva Helmūte
Ieva Helmūte Foto: publicitātes

Projektu organizē biedrība “Grafikas kamera” sadarbībā ar “Grafikas darbnīca un mākslas studiju”, biedrību “Oforta ģilde”, “Virtuālā studija Urga” un “Hypnoscope”. Informatīvais atbalstītājs TVNET. Projekta vizuālās identitātes autore Agnese Kurzemniece. Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā “KultūrELPA”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu