Stradiņa slimnīcai lielākais izaicinājums ir intensīvā terapija - trūkst plaušu ventilācijas aparātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja, Gatis Rozenfelds

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) lielākais izaicinājums, aprūpējot Covid-19 pacientus, patlaban ir intensīvās terapijas resursi, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Linards Muciņš.

Viņš sacīja, ka tehnoloģiski slimnīca kopumā ir gatava uzņemt Covid-19 pacientus, un par to esot jāpateicas arī Eiropas Savienības un atsevišķu citu valstu atbalstam. Tajā pašā laikā personāls esot noguris. Tomēr lielākais izaicinājums esot intensīvā terapija, kur papildus nepieciešamas dažādas ierīces, tai skaitā plaušu ventilācijas aparāti.

"Joprojām daudziem pacientiem slimības gaita ir smaga,

un mēs prognozējam, ka arī nākotnē ļoti liels uzsvars būs tieši uz intensīvās terapijas resursiem," stāstīja Muciņš.

Viņš atzina, ka kopumā slimnīcā situācija sāk stabilizēties, lai gan stacionēto Covid-19 pacientu skaits aizvien ir liels un ar pieaugošu tendenci.

Kā ziņots, Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās, saskaņā ar jaunākajiem pieejamajiem datiem, ir sasniedzis rekordu - 1605 cilvēkus, liecina Nacionālā veselības dienesta pirmdien apkopotā informācija.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 1369 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 236 jeb 14,7% - ar smagu slimības gaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu