"Latvenergo" apsver iespēju elektroenerģiju ražot "mini atomstacijās" (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Ministru kabinets otrdien izvirzījis AS "Latvenergo" jaunu stratēģisko mērķi - sekmēt klimatneitrālas Latvijas konkurētspēju un izaugsmi un palielināt "Latvenergo" koncerna vērtību mājas tirgū Baltijā un ārpus tā, ilgtspējīgi, inovatīvi un ekonomiski pamatoti attīstot un nodrošinot preces un pakalpojumus enerģijas un ar to saistītu biznesu vērtību ķēdēs un efektīvi pārvaldot valsts attīstībai un drošībai stratēģiski nozīmīgus resursus un infrastruktūru.

Uzņēmuma iepriekšējais stratēģiskais mērķis tika apstiprināts 2016.gadā. Tas paredzēja, ka uzņēmumam ilgtspējīgi, atbildīgi un ekonomiski pamatoti jānodrošina preces un pakalpojumi enerģētikas sektorā, kas ir svarīgi tautsaimniecības konkurētspējai un izaugsmei, kā arī efektīvi jāpārvalda valsts attīstībai un drošībai stratēģiski nozīmīgi resursi un infrastruktūra, sekmējot energoapgādes drošuma paaugstināšanu.

Valdības sēdē uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Ivars Golsts atzina:

"Viens no veidiem, kā kāpināt elektroenerģijas ražošanu, ir veidot "mini atomstacijas". 

Kā norāda rīkojuma iesniedzēja Ekonomikas ministrijā, kompānijai jauns mērķis nepieciešams, lai varētu izstrādāt vidēja termiņa stratēģiju nākamajam periodam, kas atbilstu gan Latvijas, gan Eiropas Savienības jaunajiem klimata politikas un enerģētikas uzstādījumiem.

"Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Guntars Baļčūns uzsvēra, ka patlaban ir runa par kompānijas stratēģiskajiem mērķiem. Pēc to izvirzīšanas taps stratēģija nākamajiem darbības gadiem. Par stratēģiju vēl tiek diskutēts.

Baļčūns sacīja, ka nākotnē prioritāte ir attīstīt elektroenerģijas ieguvi vēja stacijās.

Savukārt "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere norādīja, ka modulāro AES – nelielu, dažu simtu MW staciju – attīstība nav tuvākā prioritāte, bet vairāku gadu desmitu jautājums.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu