Krīzes skartie tirdzniecības, sporta un kultūras centri saņem atbalstu 50 miljonu eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Covid-19 krīzes skartajiem tirdzniecības un sporta centriem, kā arī kultūras, atpūtas un izklaides vietām atbalstam piešķirti 50,484 miljoni eiro, otrdien nolēma valdība.

No kopējās summas apmēram 30 miljoni eiro paredzēti atbalstam tirdzniecības centriem, 15 miljoni eiro - sporta centriem, pieci miljoni eiro - kultūras, atpūtas un izklaides vietām. Finansējums, lai nodrošinātu programmas administrēšanu, ir 484 008 eiro.

Lai atbalstu izmaksātu, vēl jāsaņem apstiprinājums no Eiropas Komisijas.

Mērķis ir atbalstīt nodokļu maksātājus, kuru īpašumā ir tirdzniecības centri un kuru īpašumā vai tiesiskajā valdījumā un nomniekiem to pārvaldībā vai nomā ir esoši sporta centri un kultūras, atpūtas un izklaides vietas, jo līdz šim piedāvātie krīzes atbalsta instrumenti tos sasniedza tikai daļēji - atbalsta mehānismi tika balstīti uz uzņēmumā strādājošo principa.

Atbalsts ir paredzēts apgrozījuma krituma kompensācijai, lai segtu operacionālās izmaksas - komunālos maksājumus, tai skaitā elektrības, ūdens un siltuma apgāde, nekustamā īpašuma nomas, saistību maksājumus, ārpakalpojumu izmaksas.

Ar saistību maksājumiem tiek saprasti kredītmaksājumi, procentu maksājumi, kā arī līzinga maksājumi, savukārt ar ārpakalpojumu izmaksām tiek saprasti grāmatvedības pakalpojumi, apsaimniekošanas pakalpojumi, kā arī dažādu sistēmu uzturēšanas pakalpojumi, piemēram, ventilācijas, gāzes, signalizācijas sistēmu uzturēšana.

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu