VIDEO ⟩ Bauskā autovadītājs par braukšanu ar 181 km/h saņem liegumu vadīt auto (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no VP video

Svētdien Bauskas novadā ar 360 eiro sodu un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas liegumu sodīts vīrietis, kurš ar auto braucis ar 181 kilometru stundā (km/h), informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Policijas darbinieki, veicot dienesta pienākumus, Bauskas novadā uz ceļa Vecumnieki-Nereta-Subate pamanīja automašīnu "Mercedes-Benz E280", kas ārpus apdzīvotas vietas brauca ar ātrumu 181 km/h, tādējādi pārkāpjot atļautos 90 km/h par 91 km/h. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājam piemērots naudas sods 360 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likumam par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h ar vieglajiem automobiļiem piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Policija uzsver, ka ir maldinošs uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu, jo arī ātruma pārsniegšana par desmit līdz 20 km/h bieži vien var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu