Afganistānas austrumos partizāni bruņojas pret "Taliban" (3)

TVNET/LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Bruņotu cilvēku grupa Lagmānas provincē, Afganistānas austrumos, paziņojusi, ka sāk bruņotu cīņu pret varu valstī sagrābušo radikālo islāmistu kustību "Taliban".

Sociālajos tīklos publicētajā video bruņotais grupējums apliecināja atbalstu Ahmada Masuda vadītajai Nacionālās pretošanās frontei (NPF).

"Modžahedi un cīnītāji par tiesībām un brīvību uzsākuši partizānu darbību un kaujas Lagmānas provincē, lai valstī nodrošinātu taisnīgumu un darītu galu okupācijai," teikts paziņojumā.

Nule kā atbalstu NPF paudis bruņots grupējums Kabulas provincē.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi augustā izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15.augustā viņu rokās krita arī galvaspilsēta Kabula.

Vienīgā Afganistānas province, kas nebija nonākusi talibu kontrolē, kādu laiku bija Pandžšīra, bet talibu vadība 6.septembrī paziņoja, ka islāmistu kustība ieņēmusi arī šo provinci.

NPF apgalvo, ka talibiem ar Pakistānas kara aviācijas atbalstu izdevies ieņemt tikai galveno Pandžšīras ieleju, bet pārējās 23 reģiona ielejas atrodas frontes kontrolē.

Kā norāda NPF, paralēli Pandžšīrai fronte organizējusi bruņotu pretošanos talibiem Andarabas ielejā kaimiņu provincē Baglānā.

Par pievienošanos NPF iepriekš paziņoja bruņotie grupējumi Parvānas, Kāpīsas, Balhas, Tahāras un Badahšānas provincēs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu