Zemessardze izvērtē pieprasījumu novirzīt papildu spēkus uz austrumu robežu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: seržants Ēriks Kukutis, Latvijas armija

Zemessardze saņēmusi un izvērtē pieprasījumu pēc papildu spēku novirzīšanas uz Latvijas-Baltkrievijas pierobežu, ceturtdienas rītā intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Zemessardzes komandieris Egils Leščinskis.

Viņš skaidroja, ka patlaban Zemessardzē ir 8100 zemessargi, neskaitot aptuveni 1500 zemessardzes veterānus.

Zemessardze ir iesaistīta robežas nostiprināšanā nelikumīgas tās šķērsošanas kontekstā, uz pierobežu nosūtot ap 100 zemessargus.

"Esam saņēmuši pieprasījumu pēc papildu spēkiem, to analizējam. Nepieciešamības gadījumā būsim gatavi sūtīt daudz vairāk cilvēku un tehnikas robežas pastiprināšanai,"

teica Leščinskis, gan norādot, ka pagaidām ir pāragri runāt par konkrētiem potenciāli uz robežu novirzāmo zemessargu skaitļiem, jo notiek plānošanas process.

Zemessardzes komandieris prognozēja, ka kādā brīdī karavīru un zemessardzes skaits pierobežā varētu būt mērāms tūkstošos.

Jau ziņots, ka šajās dienās simtiem migrantu mēģina no Baltkrievijas vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Otrdienas vakarā Polijas ziņu aģentūra PAP paziņoja, ka divām lielām migrantu grupām tomēr ir izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas. Visi Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti aizturēti, trešdienas rītā pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu