Darbinieku krīze Daugavpils slimnīcā: sasaukta civilās aizsardzības komisijas sēde (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Kā ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzija, Daugavpils dome 12. novembrī ir sasaukusi civilās aizsardzības komisijas sēdi, kurā apspriedīs risinājumus nodarbināto krīzei Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Krīze slimnīcā izveidojusies, jo tajā ir zema vakcinācijas pret Covid-19 aptvere, bet jau tuvākajā laikā darbs ārstniecības iestādēs bez vakcinēšanās nebūs iespējams. Vienlaikus Daugavpilī ir vērojama augstākā saslimstība ar Covid-19 Latvijā.

Rīt plānotajā sēdē piedalīsies arī Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un citu institūciju pārstāvji.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā vakcināciju nav sākuši aptuveni 300 darbinieku, kuriem pēc 15.novembra nāksies pamest darbu. Tie lielākoties ir tehniskie darbinieki, māsu palīgi un medmāsas. Starp ārstiem ir tikai daži, kuri nav vakcinēti.

Lai novērstu krīzi slimnīcā, darbiniekus plānots piesaistīt no Daugavpils poliklīnikas, kurai nāksies slēgt lielāko daļu nodaļu.

Arī Veselības ministrija uzrunājusi brīvprātīgos medicīnas darbiniekus un panākusi vienošanos par 54 medicīnas studentu, māsu palīgu un medmāsu došanos palīgā Daugavpils reģionālajai slimnīcai.

Slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs vairākkārt lūdzis darbiniekus vakcinēties un to darīs atkārtoti. Medicīnas personālu vakcinēties aicina arī Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S).

Kā ziņots, valstī noteikto ierobežojumu laikā Daugavpils reģionālajā slimnīcā Covid-19 pacientu skaits ir stabilizējies, taču jau pāris nedēļu laikā pēc "lokdauna" beigām saslimušo skaits atkal varētu būtiski augt, iepriekš prognozēja Semjonovs.

Viņš atzīmēja, ka Daugavpilī novērojams Covid-19 testēšanas kapacitātes trūkums, kas nozīmē arī to, ka Covid-19 pacienti slimnīcā nonāk jau pārāk vēlu un ar ielaistu slimību, piemēram, kad jau plaušās ir pneimonija.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu