Kurzemē un Zemgalē piektdiena būs saulaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Piektdien Kurzemē un Zemgalē būs maz mākoņu, bet Vidzemē un Latgalē to būs vairāk, prognozē sinoptiķi.

Nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, Vidzemē un Latgalē ar brāzmām 9-14 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra +6..+10 grādi.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūšot mērenam rietumu, ziemeļrietumu vējam, saule gaisu sasildīs līdz +8..+9 grādiem.

No dienvidrietumiem pastiprinās anticiklona atzara ietekme. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1008 hektopaskāliem Alūksnē līdz 1016 hektopaskāliem Liepājā.

Agrā piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir skaidras debesis vai neliels mākoņu daudzums.

Nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mēreni stiprs rietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniedz 7-12 metrus sekundē, Ventspilī - 16 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra pazeminās; piecos rītā tā bija +5..+9 grādi. Pastāv neliels risks, ka atsevišķos ceļu posmos - ar lielāku varbūtību Kurzemē - var veidoties apledojums.

Rīgā gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +5..+7 grādiem, rietumu vējš pūš ar ātrumu četri metri sekundē, Daugavgrīvā brāzmās līdz 12 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +4,8 grādiem Dagdā līdz +9,9 grādiem Liepājā un Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.novembrī bija +24 grādi Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -16 grādi Island

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu