Levits: Mājsēde bijusi efektīva (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Mājsēde bijusi efektīva un tā palīdzējusi salauzt saslimstības ar Covid-19 līkni, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) akcentēja Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts pirmā persona, komentējot Covid-19 apkarošanas politiku, norādīja, ka vakcinācija turpināsies arī pēc tam, kas liela daļa iedzīvotāju būs saņēmuši pirmās divas potes. Ņemot vērā to, ka pēc zināma laika būs nepieciešama arī trešā pote, jo vakcīnas efektivitāte pēc laika samazinās, būtiski izbūvēt un uzturēt infrastruktūru trešās vakcīnas devas saņemšanai.

Levits pieminēja savu tikšanos ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidenti Līgu Kozlovsku, kura uzsvērusi, ka vairākums lauku ģimenes ārsti aktīvi vakcinē savus pacientus. Prezidents uzsvēra, ka ir svarīgi sniegt palīdzību ģimenes ārstiem, tāpēc viņš atbalsta Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas priekšlikumu par finanšu līdzekļu piešķiršanu trešajam ārsta palīgam.

"Domāju, ka mūsu Covid-19 apkarošanas politika, it sevišķi mājsēde, ir devusi rezultātus. Valdības nostāja šajā jautājumā ir pavisam skaidra. Manuprāt, ka Covid-19 apkarošanas politika zināmā laika posmā mazinās saslimstību ar Covid-19," sacīja Valsts prezidents.

Ministru prezidents norādīja, ka mājsēdes laiks visiem ir bijis grūts, tomēr šajā laikā ir salauztas transmisijas ķēdes un samazināta saslimstība ar Covid-19. Tāpat arvien vairāk cilvēku ir izvēlējušies vakcinēties.

Kariņš atzīmēja, ka būtiski ir sekmēt vakcināciju senioru vidū, jo cilvēki, kas vecāki par 60 gadiem, visbiežāk nonāk slimnīcā smagā stāvoklī.

"Mums vēl nav vakcinēts pietiekams skaits senioru. Vajadzīgs sasniegt, lai 90% senioru būtu vakcinēti un virs 75% no visas sabiedrības kopumā," sacīja Kariņš.

Tāpat viņš uzsvēra, ka mējsēdes beigas nenozīmē Covid-19 pandēmijas beigas, gluži pretēji - "Delta" variants ir ļoti lipīgs un var aplipināt pilnībā vakcinētus cilvēkus.

"Pēc mājsēdes publiskās telpās mēs turpināsim nesāt deguna un mutes aizsegus. Es aicinu tos, kuri var strādāt attālināti, to arī darīt, lai neļautu šai slimībai izplatīties un palīdzētu mazināt slimnīcu pārslodzi," teica Ministru prezidents.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu