"MAD" atklāj Denveras torņa dizainu ar 10 stāvus augstu "ainavas plaisu" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Designboom

Ķīnas arhitektūras studija "MAD Architects" ir atklājusi Kolorādo dzīvojamā torņa dizainu ar kanjonu, kas izgriežas cauri tā formai, atsaucoties uz štata dramatisko reljefu un dabas ainavu.

Ir sākti darbi pie 16 stāvus augstā dzīvojamā torņa, kas atrodas River North (RiNo) apkaimē Denveras centrā.

Stikla pārklājuma struktūras visievērojamākā iezīme ir izgriezumi tās maigi izliektajā priekšpusē, ko projekta komanda raksturo kā "ainavas plaisu", kas aptvers 10 stāvus un kurā tiks izvietotas terases ar apstādījumiem.

Daļa no plaisas ir veidota kā dabas taka, kas ved četrus stāvus augšup pa ēku. Šis kanjons veido daļu no 1200 kvadrātmetru plašajām āra labiekārtotajām telpām, ko varēs baudīt ēkas iedzīvotāji.

"Ja mēs uzskatām mūsdienu pilsētas par cilvēka veidotu ainavu uz zemes, mums ir jāprojektē kanjoni, meži, līči un ūdenskritumi, pārvēršot betona mežus otrā dabā,"

sacīja MAD dibinātājs un vadītājs Ma Jansongs.

Arhitekts un viņa Pekinā bāzētā studija ir slavena ar projektiem, kas atdarina dabisko pasauli.

Bieži vien ievērojot ķīniešu principu shan-shui, tradicionālu ainavu glezniecības stilu, "MAD" portfolio ietver ēkas, kas izskatās kā kalni, piemēram, "Huangshan Mountain Village"; kā mākoņi, piemēram, "Cloud center"; kā laukakmeņi - Šendžeņas līča kultūras parks un pat kā sniegpārsliņas - Harbinas Taipingas starptautiskās lidostas terminālis.

Cita Ķīnas arhitektūras studija - "Open Architecture" nupat ir pabeigusi monolītu brīvdabas koncertzāli "The Chapel of Sound", kas atrodas ielejā blakus Lielā Ķīnas mūra drupām ārpus Pekinas un, ievērojot shan-shui, atdarina klinti.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu