Māsu palīdze no Rudbāržiem palīdz Rīgā aprūpēt Covid-19 slimniekus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Rudbāržniece Liena Kriņģele jau vairāk nekā gadu mēro gandrīz trīs stundu ilgo ceļu no Rudbāržiem uz Stradiņa slimnīcu, darot darbu, kurā ļoti trūkst personāla. Viņa ir māsu palīdze vienā no nodaļām, kurā ārstē Covid-19 slimniekus. Sarunā par ikdienu Liena saka stingri – uzticos tikai zinātnei, vēsta LTV raidījums "Dienas ziņas".

Lienai mācījusies Rīgas 1. medicīnas koledžā par aprūpētāju un māsu palīgu, jo mācības notika līdzās dzīves vietai – Skrundā. Sākotnēji viņa strādāja par pārdevēju kādā uzņēmumā, kas nodarbojās ar cūkkopību. Taču pēc Āfrikas cūku mēra uzliesmojuma viņas darba vieta pārtrauca darbu, un Liena lika lietā savu medicīnas koledžas jauniegūto apliecību un pērnā gada decembrī nonāca Stradiņa slimnīcā.

"Viņi visi grib parunāties. Mēs jau cenšamies, cik varam, bet ir 40 pacienti, visi kopjami; esam palīgi, esam tik, cik esam. Ir māsiņas, rezidenti, cenšamies mierināt un darīt visu, ko varam,"

par darbu ar Covid-19 slimniekiem stāsta sieviete, piebilstot, ka sākumā visgrūtāk ir bijis sadzīvot ar pacientu nāvi.

Viņa stāsta, ka pirmā reize esot bijusi ļoti nepatīkama. "Mums jāieliek [līķi] melnajā maisā, jāieliek novietnē. Tas ir mans darbs, bet nu jau skatos mierīgi, maiņā divi trīs, kad tas notiek," stāstīja sieviete.

Diennakts dežūras Stradiņos Lienai ir septiņas līdz astoņas reizes mēnesī. Aptuveni trīs stundu garo ceļu no Rudbāržiem uz Rīgu viņa mēro ar sabiedrisko transportu. Taču viņa nav vienīgā. Lienas darba kolēģi uz Stradiņiem brauc no Saldus, Brocēniem, Talsiem, Madonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu