Ārste Liepājā ceļ trauksmi par kolēģiem, kas atrunā no vakcinēšanās (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ģimenes ārste Linda Reicle vērsīsies Veselības inspekcijā, lūdzot vērtēt vairāku Liepājas ārstu rīcību, iespējams, atrunājot pacientus no vakcinācijas pret Covid-19. Ārstes lielāko sašutumu izraisījusi kritiskā situācija, kurā atrodas viņas aprūpē esoša nevakcinēta grūtniece. Visi viņas aicinājumi topošo māmiņu vakcinēties palika bez atbildes, jo ginekologam bijis cits viedoklis, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Vienas pacientes saslimšana ārsti Lindu Reicli uztrauca īpaši, jo tā bija grūtniece trešajā trimestrī, kura inficējās no vīra.

Ģimenes ārste stāsta, ka slimnīcā topošā māmiņa nonāca intensīvās terapijas nodaļā, bet ārste aiz izmisuma nolēma vērsties Veselības inspekcijā. Dusmas izraisa, ja grūtniecību uzraugošā ginekoloģe iesaka ar poti nogaidīt. Īpaši zinot, ka sieviete un bērniņš ir apdraudēti.

“Turējām zem lupas, jo ir grūtniece. 37 grādi turējās. Septītajā slimības dienā stāvoklis pasliktinājās.

Temperatūra bija 38 grādi, un mokošs klepus, tad mēs zvanījām “ātrajiem”,” sacīja ārste.

Reicle apgalvo, ka ir robežas koleģialitātei un piesegšanai. "Es netaisu kara lauku starp saviem kolēģiem, es gribu, lai to risina. Un man sāp sirds, ka ir kolēģi, kuri rekomendē nogaidošu taktiku šajos apstākļos, kur nu mēs esam,” pauda Reicle.

Veselības inspekcijā norādīja, ka pierādīt ārsta atrunāšanu no vakcinācijas pret Covid-19 ir teju neiespējami.

Tikmēr par grūtnieci, kas saslima ar Covid-19, ārste saka - īsts brīnums. Pēdējās diennakts laikā pacientes stāvoklis ir uzlabojies un sieviete elpo pati. Viņa bija intubēta, proti, ar caurulīti kaklā, bet nu atkal elpo pati. 

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu