Video ⟩ Baltkrievi apžilbina poļu robežsargus un mēģina iznīcināt norobežojumu (93)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Polijā mežā netālu no Baltkrievijas robežas atrasts sīriešu jaunieša līķis, sestdien paziņoja Polijas policija. Tāpat saņemtas ziņas par nopietnu incidentu uz robežas - Baltkrievu karavīri mēģinājuši iznīcināt nožogojumu, pirms tam apžilbinot ar spilgtām gaismām poļu robežsargus.

Pēc palīdzības grupu teiktā, līdz ar to kopš vasaras abās robežas pusēs atrasto mirušo migrantu skaits pieaudzis līdz 11.

"Vakar mežā netālu no Volkas Terehovskas ciema tika atrasts jauna sīriešu vīrieša līķis," pavēstīja policija. "Nāves cēloni notikuma vietā nevarēja noteikt."

Tikmēr Polijas robežsardzes dienests sestdien paziņoja, ka vienā gadījumā Baltkrievijas karavīri netālu no Polijas ciema Čeremhas sākuši iznīcināt pagaidu norobežojumu uz robežas un ar lāzeriem mēģinājuši apžilbināt poļu drošības dienestu darbiniekus.

Netālu gaidījusi aptuveni 100 cilvēku liela migrantu grupa, kuriem baltkrievu drošībnieki bija izdalījuši asaru gāzi, ko pielietot pret poļiem.

Pēc poļu policistu un karavīru ierašanās cilvēki Baltkrievijas pusē iebēguši mežā.

Pēc Polijas robežsargu aplēsēm, pie robežas Baltkrievijas pusē atrodas līdz 4000 migrantu.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu