Gaiss iesils līdz +2 grādiem; daudzviet apledojuši autoceļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmdien Latvijā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, priekšpusdienā vietām saglabāsies migla, sarma un apledojums, prognozē sinoptiķi.

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā gaidāma migla un sarma, vietām redzamība sarukusi līdz dažiem desmitiem metru.

Migla novērota visos valsts reģionos, bet galvenokārt valsts centrālajā un austrumu daļā. Piecos rītā sliktākā redzamība reģistrēta Daugavas tuvumā. Trijos naktī Gulbenes novērojumu stacijā redzamība bija samazinājusies līdz 40 metriem.

Autoceļi vietām apledojuši. Mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, nav būtisku nokrišņu, arī vēja praktiski nav.

Gaisa temperatūra -1..-7 grādi, Kurzemē vietām 0..+1 grāds. Zemākā temperatūra reģistrēta Valkas pusē un Pierīgā; septiņu grādu salu fiksējuši ceļu sensori, kas atrodas starp Garkalni un Vangažiem, kā arī starp Strenčiem un Valku.

Galvaspilsētā vietām migla, bezvējš un viegls austrumu vējš, gaisa temperatūra pilsētas centrā -1 grāds, bet lidostā "Rīga" reģistrēts sals līdz pieciem grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +2..+7 grādi.

Daudzviet spīdēs saule. Pūtīs lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..+4 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz +2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka spēcīga anticiklona centrālā daļa. Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 1036-1038 hektopaskāliem jūras līmenī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.novembrī bija +26 grādi Spānijas dienvidu piekrastē un +28 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -20 grādi Somijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu