Lietuvas robežsargi 126 migrantiem liek doties atpakaļ uz Baltkrieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 125 migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā, piemdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Kā sabiedriskajai televīzijai pastāstījis robežsardzes priekšnieks Rustams Ļubajevs, vērojama tendence, ka migranti pārvietojas lielākās grupās. Lielākajā grupā, kas nav ielaista Lietuvā, bijuši aptuveni 80 cilvēki.

Pēc viņa teiktā, nekādas provokācijas vai incidenti nav fiksēti, migranti atgriežas Baltkrievijas pusē diezgan mierīgi un situācija uz robežas joprojām ir saspringta, bet tiek kontrolēta, tikmēr no Polijas kolēģiem tiek saņemtas ziņas par visai agresīvi noskaņotiem migrantiem un cietušajiem poļu robežsargu pusē.

No pagājušās otrdienas, kad migrantu plūsma pie Lietuvas robežas sāka pieaugt, robežsargiem diennaktī nākas novērst vidēji 130 mēģinājumus nelikumīgi šķērsot robežu.

Kopš 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā jau vairāk nekā 6800 ārvalstniekiem. No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti gandrīz 4200 nelegālie migranti.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu