Komēdijseriāls "Pievaldi savu entuziasmu" atgriežas ar 11. sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lerijs Deivids
Lerijs Deivids Foto: HBO

Skatītāju iecienītais amerikāņu komiķa, režisora un TV producenta Lerija Deivida (Larry David) sadarbībā ar HBO veidotais komēdijseriāls "Pievaldi savu entuziasmu" ("Curb Your Enthusiasm") atgriežas ekrānos ar vienpadsmito sezonu.

Kā ierasts, arī šoreiz projektā iesaistījušās dažādas Holivudas slavenības. Seriāls, kurā galvenajā lomā ir pats Lerijs Deivids, vairāk nekā desmit gadu uzņemšanas laikā ir ieguvis virkni nozīmīgu godalgu, ieskaitot prestižo Golden Globe apbalvojumu par labāko televīzijas seriālu – mūziklu vai komēdiju. Kinodarbs un arī tā visas iepriekšējās sezonas pieejamas "LMT Viedtelevīzijā".

"Pievaldi savu entuziasmu" pirmo reizi skatītāju vērtējumam tika nodots 2000. gadā. To var dēvēt par daļēju realitātes šovu, jo tā radītājs un galvenais varonis Lerijs Deivids atveido izdomātu sevis paša tēlu. Sižets seko daļēji pensijā esoša televīzijas scenārista un producenta Lerija gaitām Losandželosā un vienā no sezonām – arī Ņujorkā. Lerija sievu Šerilu atveido viņa sieva arī reālajā dzīvē Šerila Hainsa (Cheryl Hines), galvenā varoņa menedžera un labākā drauga Džefa Grīna tēlā iejūtas amerikāņu komiķis un aktieris Džefs Garlins (Jeff Garlin), bet komiķe, rakstniece un TV producente Sūzija Esmana (Susie Essman) seriālā kļuvusi par Džefa sievu Sūziju. Arī citus galveno varoņu draugus un nejauši sastaptus personāžus atveido dažādas Holivudas slavenības, nereti Lerija izdomātā interpretācijā atveidojot paši sevi.

"Pievaldi savu entuziasmu"
"Pievaldi savu entuziasmu" Foto: publicitātes

"Pievaldi savu entuziasmu" bieži pievēršas amerikāņu sadzīves aspektiem: epizodēs spilgti tiek iezīmēta Lerijam raksturīgā sociālo prasību un vispārpieņemto uzvedības normu neievērošana, kā arī uzstājība, lai apkārtējie ievēro Lerija paša radītos noteikumus, kas citiem nereti nav izprotami. Šāda rīcība galveno varoni bieži noved neveiklās situācijās un izraisa viņa ģimenes, draugu un svešinieku dusmas.

Katras sērijas sižeta radītājs ir Lerijs pats, bet dialogi pārsvarā ir aktieru brīvas improvizācijas rezultāts.

Seriāls tā pastāvēšanas laikā ir iemantojis augstu kritiķu atzinību un ar katru nākamo darbu guvis aizvien lielāku popularitāti.

"Pievaldi savu entuziasmu" ir saņēmis 47 Emmy nominācijas, ieskaitot godalgu kā labākais komēdijseriāls (par devīto sezonu). 2002. gadā kinodarbam tika piešķirs prestižais Golden Globe apbalvojums. Kā sola veidotāji, 11. sezonas gaitā Lerijs turpinās nonākt dažādās amizantās situācijās, kā arī saskarsmes grūtībās ar draugiem un svešiniekiem.

Seriāla "Pievaldi savu entuziasmu" jaunās sezonas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu