VDD: līdz šim nav bijušas aizdomas par patvēruma meklētāju saistību ar terorismu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Valsts drošības dienests (VDD) pārbaudēs nav konstatējis Latvijā iekļuvušo patvēruma lūdzēju saistību ar terorismu.

VDD ir veicis vairāku trešo valstu pilsoņu padziļinātas pārbaudes saistībā ar identificētiem riska faktoriem, taču līdz šim nevienā gadījumā aizdomas par personu iespējamu saistību ar terorismu nav apstiprinājušās, TVNET noskaidroja dienestā.

Daļa pārbaužu vēl turpinās, taču konkrētu pārbaužu skaitu VDD neatklāja.

Jau ziņots, ka kopš vasaras vidus novērots pastiprināts nelegālās imigrācijas spiediens uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10.februārim.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 62 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 414 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi. Daļa aizturēto iesniedza pieteikumus par patvēruma piešķiršanu Latvijā.

Kopš 10.augusta, kad pierobežā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2273 cilvēki.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu