Svētdien atturēti 30 cilvēki atturēti no mēģinājuma nelikumīgi šķērsot valsts robežu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Svētdien novērsts 30 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu, informē Valsts robežsardze.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2303 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 62 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 414 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10.februārim.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 62 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 414 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi. Daļa aizturēto iesniedza pieteikumus par patvēruma piešķiršanu Latvijā.

Kopš 10.augusta, kad pierobežā tika izsludināta ārkārtējā situācija, kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2273 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu