ES pastiprinās sankcijas pret Baltkrievijas lidsabiedrībām un ceļojumu aģentūrām (8)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) pirmdien pastiprinājusi spiedienu pret Baltkrieviju, vienojoties noteikt jaunas sankcijas Aleksandra Lukašenko režīmam un tiem, kas palīdz diktatoram izvērst hibrīduzbrukumu pret ES, izmantojot migrantus.

Bloka ārlietu ministri paplašinājuši līdzšinējās sankcijas, lai vērstu tās arī pret lidsabiedrībām, ceļojumu aģentūrām un citiem, kas palīdz nogādāt migrantus Minskā.

Šis lēmums "atspoguļo ES apņēmību iestāties pret migrantu instrumentalizāciju politiskiem mērķiem", skaidro ES augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

"Mēs vēršamies pret šo necilvēcīgo un nelegālo rīcību," paziņojot par sankciju režīma paplašināšanu, norādījis Borels.

Sagaidāms, ka tuvāko dienu laikā tiks pabeigts atjaunotais sankciju saraksts.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu