Itālijas policija vēršas pret agresīviem vakcīnu noliedzējiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kirill Kudryavtsev

Itālijas policija pirmdien, 15. novembrī, visā valstī veikusi kratīšanas, izmeklējot lietu, kas ierosināta pret 17 "antivakseriem".

Aizdomās turamie kādā ziņojumapmaiņas lietotnes "Telegram" čatā aicinājuši uz vardarbību pret valdību, mediķiem un žurnālistiem, kas atbalsta karantīnas ierobežojumus.

Policija Turīnā atklāja, ka čatā "Basta Dittatura" ("Pietiek diktatūras") bija desmitiem tūkstošiem biedru un tas bija galvenais forums protestu organizēšanā pret Itālijas potēšanas sertifikātiem.

Līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, Itālija prasa cilvēkiem uzrādīt potēšanas sertifikātus, lai varētu iekļūt restorānos, apmeklēt muzejus un kinoteātrus vai doties garākos braucienos ar sabiedrisko transportu. Sertifikāts apliecina, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19, pārslimojusi šo slimību vai nesen veikusi Covid-19 testu un tā rezultāts bijis negatīvs.

Protesti pieņēmās spēkā, kad Itālija pagājušajā mēnesī kļuva par pirmo rietumvalsti, kas pieprasīja šo sertifikātu darbavietās.

Policija paziņoja, ka viņi novērojuši čatu vairākas nedēļas un identificējuši 17 ekstrēmistus, kas draudējuši premjerministram Mario Dragi. Policija tagad čatu ir slēgusi.

Čatā kā mērķi izvirzīti arī policisti, ārsti, zinātnieki, žurnālisti un sabiedrībā zināmas personas, kuras apsūdzētas "paverdzināšanā un kolaboracionismā ar valdošo diktatūru", vēsta policija.

Itālijā gandrīz katru nedēļas nogali notiek protesti pret Covid-19 vakcīnām un potēšanas sertifikātiem, tostarp demonstrācijas notika arī 9.oktobrī, kad ekstrēmisti izdemolēja Itālijas lielākās arodbiedrības mītni.

Aizvadītajā nedēļas nogalē protestos Milānā piedalījās amerikāņu aktīvists Roberts Kenedijs juniors, kurš iestājies pret vakcinēšanos.

Pagājušajā nedēļā Itālijas Iekšlietu ministrija nāca klajā ar vadlīnijām policijas departamentiem visā valstī, iesakot ierobežot protestus, kas tiek organizēti noslogotajos pilsētu centros. Ministrija apstiprināja, ka cilvēkiem ir tiesības protestēt, bet norādīja uz iespējamiem draudiem sabiedrības drošībai un vīrusa izplatīšanos, un rekomendēja atļaut protestus plašākās vietās tālāk no pilsētu centriem.

Itālijā Covid-19 gadījumu skaits pakāpeniski pieaug, un pērn varasiestādes reģistrēja 62 saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Taču pagaidām Itālijai klājas labāk nekā daudzām citām Rietumeiropas valstīm. Slimnīcas Itālijā nav pārslogotas un diennaktī no covid-19 mirušo cilvēku skaits mēnešiem ilgi turas zem 100. Eksperti to skaidro ar "kovida sertifikāta" ieviešanu, masku valkāšanu iekštelpās un augsto vakcinācijas aptveri: Itālijā pret Covid-19 pilnībā vakcinēti 84% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu