Video ⟩ Stradiņa slimnīcā tapušas pirmās moduļu būves (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

13. novembrī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā pie 15.korpusa sekmīgi uzstādītas pirmās 20 no 72 moduļu būvēm, informēja slimnīcā.

Pirmās moduļu būves uzstādītās Neatliekamā Medicīnas centra vajadzībām, turklāt nākamajās nedēļās tiks turpināta moduļu uzstādīšana operāciju bloku vajadzībām. Moduļu uzstādīšanu SIA "Inos" plāno pabeigt decembrī, lai sāktu telpu aprīkošanu.

Modulāro būvju mērķis ir iespējami īsākā laikā nodrošināt epidemioloģiskajam prasībām atbilstošu medicīnisko aprūpi slimnīcas Neatliekamās medicīnas centra (NMC) telpās, kā arī paplašināt operāciju zāļu skaitu. Jaunajā moduļu korpusā 1864 kvadrātmetru platībā tiks nodrošinātas papildu 40 gultas vietas NMC pacientiem, tajā skaitā 20 izolāciju bloki, kā arī trīs jaunas operāciju zāles, kas savienosies ar esošajām telpām. Moduļu būvēs pacientiem un personālam tikšot nodrošināts augsts komforta līmenis atbilstoši Eiropā spēkā esošajām klīniskajām vadlīnijām.

Slimnīcā skaidro, ka pašreizējās NMC telpās un vēsturisko korpusu operāciju zālēs ir sarežģīti nodrošināt pilnvērtīgu epidemioloģisko drošības pasākumu realizāciju. Grūtības ir nodrošināt infekciozo pacientu nodalīšanu no kopējās stacionārās plūsmas, guļošo pacientu izvietojums daudzviet ir pārāk blīvs un ar ierobežotu piekļuvi ārstniecības personālam, kā arī nav iespējams strikti nodalīt ambulatoro un stacionāro pacientu plūsmas.

Slimnīcas infrastruktūras ilgtermiņa attīstības koncepcija paredz optimizēt esošo infrastruktūru, nojaucot degradētos un vēsturiski nevērtīgos korpusus, lai izbūvētu jaunu infrastruktūru, vienlaikus veicot vēsturiski vērtīgā mantojuma izpēti, atjaunošanu un gādīgu pielāgošanu slimnīcas funkciju īstenošanai. Slimnīcas darbībai tuvākajos gados ir izaicinājums - nodrošināt izcilību ārstniecībā, izglītībā, pētniecībā Covid-19 pandēmijas apstākļos, vienlaikus veicot mērķtiecīgu infrastruktūras attīstību, ar ko savās ikdienas gaitās jārēķinās personālam un pacientiem, skaidro ārstniecības iestādē.

"Inos" pamatkapitāls ir 39 700 eiro, bet uzņēmuma īpašnieki ir Arnis Adakovskis (50%) un Andis Lūsis (50%), liecina "Firmas.lv" informācija. 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 9 546 057 eiro apgrozījumu un cieta zaudējumus 821 338 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu