Makrons telefoniski sazinājies ar Putinu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Emanuels Makrons un Vladimirs Putins
Emanuels Makrons un Vladimirs Putins Foto: Sergei Bobylev / TASS

Francijas prezidents Emanuels Makrons un Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien vienojušies, ka krīze uz Polijas un Baltkrievijas robežas būtu jāatrisina, paziņojis Makrona birojs.

Pēc stundu un 45 minūšu ilgas telefonsarunas starp Makronu un Putinu Elizejas pils pauda cerību, ka "šī garā saruna dos rezultātus tuvākajās dienās".

Putins apsolījis Makronam, ka "pacels šo jautājumu" sarunā ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandra Lukašenko, paziņoja Makrona birojs.

Putins sestdien noliedza apsūdzības, ka Maskava palīdz vadīt migrantu krīzi uz Baltkrievijas un Eiropas Savienības (ES) robežas.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Tuvajiem Austrumiem.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu