Pienākumu vakcinēties varētu neattiecināt uz cilvēkiem ārpus vīrusa pārneses ķēdes (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja Ilze Freimane piedalās Administratīvās rajona tiesas sēdē, kurā izskata Rīgas domes aizliegumu rīkot visus 16.martā pieteiktos pasākumus.
Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja Ilze Freimane piedalās Administratīvās rajona tiesas sēdē, kurā izskata Rīgas domes aizliegumu rīkot visus 16.martā pieteiktos pasākumus. Foto: Evija Trifanova/LETA

Skatot lietu par apstrīdēto rīkojumu, saskaņā ar kuru noteikts pienākums visiem valsts pārvaldē strādājošajiem uzrādīt pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu, tiesa saskatīja iespēju, ka šo pienākumu varētu neattiecināt uz cilvēkiem, kas ir izslēgti no vīrusa pārneses ķēdes, intervijā LTV raidījumā “Šodienas jautājums” skaidroja Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja Ilze Freimane.

Kā piemēru viņa minēja cilvēkus, kas strādā attālināti, fiziski atrodoties kādā citā valstī ar zemu Covid-19 izplatību, un neceļo uz Latviju.

Šādu iespēju spriedumā saskatīja arī konstitucionālo tiesību eksperts Edgars Pastars.

“Principā spriedums pieļāva, ka metodoloģiski var pārbaudīt gadījumu, kad, piemēram, konkrētā persona, ņemot vērā viņas darba specifiku, kvalificētos izņēmumam, kad ir nesamērīgi prasīt vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu personām, kuras varētu strādāt attālināti, ja individuāli tas tiek izvērtēts,” sacīja Pastars.

Plašāk raidījumā!

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu