Briģis: Saslimstības rādītāji Latvijā vairs nav paši sliktākie Eiropā (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Saslimstība ar Covid-19 arvien saglabājas augstā līmenī, lai arī saslimstības rādītāji Latvijā vairs nav paši sliktākie Eiropā. Tas nozīmē, ka, izejot no mājas, publiskās vietās iespēja satikt kādu, kas ir inficējies ar Covid-19, aizvien ir augsta, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesors Ģirts Briģis.

Latvijā Covid-19 saslimstība samazinās, un tas notiek straujāk nekā bija paredzēts. Saslimstība samazinās gan vakcinēto, gan nevakcinēto cilvēku vidū. 

"Taču saslimstība arvien saglabājas augstā līmenī, lai arī saslimstības rādītāji Latvijā vairs nav paši sliktākie Eiropā.

Tas nozīmē, ka, izejot no mājas, publiskās vietās iespēja satikt kādu, kas ir inficējies ar Covid-19, aizvien ir augsta," apgalvoja Briģis.

Profesors norādīja, ka saslimstības līkne straujāk samazinās nevakcinēto vidū. Tādēļ var secināt, ka vakcinētie jūtas ļoti droši, un acīmredzot vakcinēto iespēja inficēties ar koronavīrusu šobrīd ir augstāka nekā nevakcinētajiem.

Viņš norādīja, ka balstvakcinācija neizbēgami būs nepieciešama visiem, bet jautājums ir par to, kad to vajadzēs.

"Latvijai vajadzētu rīkoties kā Kanādai – jāizveido grafiks, kā un kad notiks balstvakcinācija, lai cilvēki varētu tai sagatavoties," sacīja Briģis, piebilstot, ka pats varētu ierosināt Veselības ministriju noteikt līdzīgu kārtību arī Latvijā.

TVNET jau ziņoja, ka svētdien veikti 5207 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 422 jauni inficēšanās gadījumi un trīs no infekcijas mirušie, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā jau otro nedēļu pēc kārtas Latvijā vērojams Covid-19 saslimstības samazinājums, kas saistāms ar valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, norādīja SPKC.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu