"Positivus" nākamgad un turpmāk notiks Rīgā - Lucavsalā (8)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Populārās mūzikas un mākslas festivāls "Positivus" nākamgad notiks Rīgā, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis (PP). Ziņa apstiprināta arī šodien rīkotajā preses konferencē. 

Festivāls no Salacgrīvas ar nākamo gadu pārcelsies uz Rīgu. Pasākums 15. jūlijā un 16. jūlijā notiks Lucavsalā, jo festivāla rīkotāji vēlas saglabāt norises vietu pie ūdens.

"Esam neizsakāmi lepni un priecīgi par šo jaunumu, jo tā ir priecīga ziņa visiem Rīgas uzņēmējiem un iedzīvotājiem, jo festivāls rada pozitīvu pienesumu ne tikai emocijām, bet arī Rīgas tēlam Eiropā," sacīja domes priekšsēdētājs, piebilstot, ka, visticamāk, "Positivus" Rīgā notiks arī turpmāk.

"Positivus" preses konference
"Positivus" preses konference Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Jāsaka, ka par festivāla rīkošanu Rīgā mēs domājām jau daudzus gadus, bet Salacgrīva ir īpaša vieta un ieradumam ir liels spēks, un tādēļ tas nenotika agrāk. Ar katru gadu cīņa par māksliniekiem, kurus mēs vēlamies redzēt festivālā kļūst sīvāka un arī apmeklētājiem ir arvien lielākas izvēles iespējas koncertu apmeklēšanas ziņā, tādēļ mums ir jādomā, kā festivāls varētu attīstīties un turpinātu augt. Mūsuprāt, festivāla norise Latvijas un Baltijas lielākajā pilsētā dos lielas nākotnes iespējas mūsu festivālam," tā festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Majors atzīmēja, ka festivāla rīkošanai lielpilsētas tuvumā ir vairāki ieguvumi, piemēram, visa veida nokļūšana uz pasākuma norises vietu un nakšņošanas iespējas. Arī ārvalstu mūzikas cienītājiem būs vieglāk pieņemt lēmumu par festivāla apmeklējumu, jo tas nāk kopā ar pilsētu kā tūrisma galamērķi.

"Tas viss dod pilnīgi citu potenciālu. Tie ir galvenie iemesli, kāpēc sākām par to domāt. Ja mēs gribam, lai festivāls turpinātu augt un attīstīties, tad, esot tuvāk lielpilsētai, šīs iespējas būs lielākas. Eiropā vairums pazīstamo un slaveno festivālu notiek lielpilsētā vai tās tuvumā," sacīja Majors.

Festivāla "Positivus" pirmsākumi meklējami 2007. gadā, tam katru gadu līdz 2019. gadam norisinoties Salacgrīvā. Pērn un šogad festivāls nenotika pandēmijas dēļ.

Atgādinām, ka "Positivus" sociālo tīklu profilos pagājušosestdien ievietots attēls ar stilizētiem Rīgas atpazīstamāko vietu zīmējumiem un skaitlis "2022". 

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu