Pirmssvētku "Nedēļas fokusā" par Latvijas jauniešu iespējām pasaulē: kā motivēt kļūt par labākajiem?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmssvētku laikā izskan daudz uzmundrinošu saukļu par Latviju, tās izaugsmi un mūsu valsts vietu pasaulē. Taču kā praktiski nodrošināt radošumu kombinācijā ar apņēmību, it īpaši jauniešu auditorijās? Par to "Nedēļas fokusā" tiešraidē diskutēsim ar Džonatanu Miku Melgalvi, Matīsu Vecvagari un Raulu Vēliņu.

Džonatans Miks Melgalvis ir līdz šim visvairāk titulētais skolēns Latvijā, tagad students Latvijas Universitātē. Melgalvis saņēmis septiņas medaļas valsts olimpiādēs un četras starptautiskajās sacensībās. Viņš godalgots ģeogrāfijā, ķīmijā, fizikā, filozofijā, vēsturē, angļu valodā un bioloģijā, lingvistikā, savukārt zelta medaļu ieguvis pasaules ģeogrāfijas olimpiādē, bet ķīmijas olimpiādē – sudrabu.

Matīss Vecvagaris ir pazīstams cilvēks Latvijas garo distanču skriešanas sabiedrībā, kurš motivē jaunus cilvēkus garajām distancēm, sportiskam dzīvesveidam un kura idejas ir klātesošas tautas sporta notikumu, piemēram, Stirnu buka, radīšanā un norisē.

Dakteris Rauls Vēliņš ir "Roche Latvija" direktors un diskusijā piedalās kā sarunu cikla iniciators par inovāciju vides un jaunrades ekosistēmas veicināšanu Latvijā - sākot no bērnudārza līdz konkrētām tautsaimniecības nozarēm.

Kādi ir vides un sistēmiskie risinājumi apņēmību kombinējot ar radošumu - un kādas ir Latvijas jauniešu izredzes likt Latvijai uzmirdzēt uz pasaules kartes - par to diskutēsim "Nedēļas fokusa" tiešraidē pulksten 15:00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu