Liepājas reģionālajā slimnīcā slēdz vienu no Covid-19 nodaļām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Liepājas reģionālajā slimnīcā slēgta viena no Covid-19 nodaļām un atjaunota Rehabilitācijas nodaļas darbība, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Šāds lēmums pieņemts, jo iepriekšējās dienās samazinājies stacionēto Covid-19 pacientu skaits.

Liepājas Reģionālajā slimnīcā otrdien ārstējas 51 Covid-19 pozitīvs pacients, no kuriem septiņi atrodas reanimācijā, no kuriem sešiem nepieciešama mākslīgā plaušu ventilācija galēji smagā veselības stāvokļa dēļ.

Vēl no kopējā saslimušo skaita pieci ievietoti Covid-19 nodaļā paaugstinātas plūsmas skābekļa terapijas gultās.

Kā vēsta Grase, pagājušajā diennaktī slimnīcā iestājušies trīs Covid-19 pozitīvi pacienti, no kuriem divi ir nevakcinēti. No slimnīcas izrakstīti 12 pacienti, kas bija sasirguši ar Covid-19.

Rehabilitācijas nodaļa atjaunota atbilstoši profilam, nodrošinot rehabilitācijas pakalpojumus pacientiem, to skaitā arī tiem iedzīvotājiem, kuri pārslimojuši Covid-19.

Kā vēstīts, Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās diennakts laikā samazinājies par 6,3% - no 1338 līdz 1254 cilvēkiem, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Pagājušajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoti 104 Covid-19 pacienti, bet 156 pacienti no tām izrakstīti. Savukārt Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ziņoja, ka 31 Covid-19 slimnieks vakar miris.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 1051 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 203 jeb 16,2% - ar smagu slimības gaitu.

Kopumā līdz šim no slimnīcām izrakstīti 20 986 Covid-19 pacienti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu