Otrdien no liesmām izglābti divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Otrdien, 16. novembrī, no ugunsgrēkiem Krāslavas novadā un Saldū izglābti divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdien ap pulksten 20 glābēji steidzās uz izsaukumu Jelgavā, kur piecstāvu mājas kāpņu telpā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas atkritumu vadā deg atkritumi. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas ceturtā un piektā stāva evakuēja desmit cilvēkus.

Novakarē ap pulksten 18 tika saņemts izsaukums uz Krāslavas novada Ūdrīšu pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā blakus krāsnij dega siena un grīda. No piedūmotās ēkas tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un nodots mediķiem.

Savukārt ap pulksten 14 VUGD saņēma izsaukumu Saldū, kur no dzīvojamās mājas cēlās dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu mājas pirmajā stāvā gruzd grīdas dēļi un izveidojies spēcīgs sadūmojums, kas radies nepareizi ekspluatētas apkures ierīces dēļ. Ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām izglāba cilvēku un nodeva mediķiem.

Ēkā nebija ierīkots dūmu detektors.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus: astoņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 - uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu