Bijusī okupētās Krimas prokurore privatizējusi € 640 000 vērtu dzīvokli Maskavā (48)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Bijusī okupētās Krimas galvenā prokurore un pašreizējā Krievijas sūtne Kaboverdes Republikā Natālija Poklonska privatizējusi dienesta dzīvokli Maskavā, kura vērtība ir 53 miljoni rubļu (640 000 eiro), vēsta pētnieciskās žurnālistikas projekts “IStories”.

119 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis ticis privatizēts 2021.gada 4.septembrī. Pusi dzīvokļa savā īpašumā ieguvusi Poklonska, bet otru pusi - viņas 16 gadus vecā meita Anastasija Meriuca.

Kā noskaidroja “IStories”, dzīvoklis atrodas dzīvojamajā kompleksā, kas tiek dēvēts par “Staļina vasarnīcu”.

Šis nams ir saistīts ar Krievijas prezidenta administrācijas pārvaldi. Tajā atrodas pārvaldes darbinieku dienesta dzīvokļi. Daļu no šiem dzīvokļiem ierēdņi jau esot privatizējuši.

Kā uzsver “IStories”, lai Krievijas ierēdnis saņemtu dienesta dzīvokli, īpašai komisijai jāatzīst, ka šai personai dzīvoklis tiešām nepieciešams, un jāieraksta šī persona dzīves apstākļu uzlabošanas rindā.

Lai atbilstu prasībām par iekļaušanu dzīvokļu rindā, attiecīgajam ierēdnim jādzīvo mājoklī, kura platība nepārsniedz 15 kvadrātmetrus uz vienu ģimenes locekli.

Saskaņā ar deklarētajiem ienākumiem, Poklonska pēdējo sešu gadu laikā nopelnījusi kopumā 25,2 miljonus rubļu (309 000 eiro).

Brīdī, kad Poklonska privatizēja dzīvokli, viņas īpašumā jau bija 1014 kvadrātmetrus plašs zemesgabals un māja gandrīz 300 kvadrātmetru platībā.

Līdz Krievijas iebrukuma Ukrainā Poklonska bija Ukrainas pilsone un strādāja Ukrainas prokuratūrā. Pēc tam, kad Krievija okupēja Krimu, Poklonska sāka strādāt Krimas okupācijas varasiestāžu labā un tika iecelta par Krimas galveno prokurori.

No 2016.gada līdz 2021.gadam Poklonska bija Krievijas Valsts domes deputāte.

Savukārt šā gada oktobrī, saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina izdotu dekrētu Poklonska tika iecelta par Krievijas sūtni Kaboverdes Republikā.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu