Samazina deputātu debašu laiku par valsts budžeta priekšlikumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Darbs Saeimas sēdē. Ilustratīvs foto
Darbs Saeimas sēdē. Ilustratīvs foto Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeima trešdien pēc koalīcijas deputātu priekšlikuma nolēma samazināt debašu laiku vienam deputātam no kopumā septiņām minūtēm līdz kopumā trīs minūtēm par katru priekšlikumu.

Likumprojektos "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2022., 2023. un 2024.gada" un "Par valsts budžetu 2022.gadam" kopumā iesniegti 434 priekšlikumi, no kuriem pašlaik izskatīti 30 priekšlikumi.

Iepriekšējā kārtība noteica, ka debatēs par priekšlikumu pirmo reizi deputāts varēja runāt piecas minūtes un otrā reizē divas minūtes.

Tagad noteikts, ka pirmajā uzstāšanās reizē var runāt divas minūtes un otrajā reizē vienu minūti.

Jaunās konservatīvās partijas deputāts Krišjānis Feldmans aicināja atbalstīt šo lēmumu, sakot, ka jau trešo dienu tiek skatīts nākamā gada budžeta projekts un kļūstot jūtams, ka palielinās manipulāciju un viltus ziņu skaits. Tāpat esot jūtama pašmērķīga izrādīšanās, kā arī laika vilkšana. Feldmans pauda cerību, ka kolēģi debatējot kļūs konstruktīvāki un argumentus balstīs statistikā.

Savukārt opozīcijas deputāts Aldis Gobzems (LuK) norādīja, ka trešdien izskatīti viņa iesniegtie priekšlikumi par to, kā samazināt budžeta izdevumus, un, viņaprāt, koalīcijai kļūstot "bailīgāk", jo jādzird, kur "bezjēdzīgi" tiekot tērēti līdzekļi. Tamdēļ no piecām uz divām minūtēm tiek samazināts debašu laiks, uzskata Gobzems.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu