Topošā Satekles biroju ēku kompleksa metu konkursā uzvarējusi personu apvienība "L.SN"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Nekustamā īpašuma attīstītāja "Linstow Baltic" grupas uzņēmuma topošā Satekles biroju ēku kompleksa metu konkursā uzvarējusi personu apvienība "L.SN" (SIA "Lauder Architects", SIA "Sarma&Norde"), kuras piedāvāto redzējumu žūrija atzina par atbilstošāko pasūtītāja, arhitektu un pilsētplānotāju vīzijai par biznesa centra attīstīšanu šajā pilsētas kvartālā, informēja "Linstow Baltic" pārstāvji.

Biroju centrs atradīsies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un "Origo One" biznesa centra apkaimes kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielām.

Foto: Publicitātes foto

Oktobra beigās "SEB banka" parakstīja līgumu ar "Linstow Baltic" par biroja ēkas celtniecību un nomu Rīgas centrā - Ernesta Birznieka-Upīša ielā bijušā "Mildas tirdziņa" vietā, kas atrodas līdzās Stacijas laukumam. Patlaban jau ir sākti sagatavošanās darbi. Uz jauno biroju "SEB bankai" plānots pārcelties 2025.gada sākumā.

Satekles biznesa centra metu konkursā tika iesniegti seši darbi. Izvērtējot pieteikumus, vērā tika ņemti vairāki būtiski kritēriji, tostarp arhitektoniskās idejas novatorisms un oriģinalitāte, objekta atbilstība publiskās ārtelpas kvalitātei, publiskajai pieejamībai un sabiedrības labumam, ko kvartāls dod pilsētai, arhitektoniskajai saskaņai ar jau esošo infrastruktūru, atbilstība kultūrvides kontekstam, iekļaušanās pilsētvides mērogā un citi kritēriji.

Foto: Publicitātes foto

Personu apvienība "L.SN" iegūs konkursa galveno balvu - 15 000 eiro. Savukārt otrās vietas ieguvēji SIA "Mark arhitekti" un trešās vietas ieguvēji SIA "Arplan" attiecīgi saņems naudas balvas 10 000 eiro un 5000 eiro vērtībā.

"Linstow Baltic" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds informē, ka "L.SN" piedāvātais risinājums pilnībā atbilst "Linstow Baltic" iecerei par ilgtspējīga biznesa centra attīstības vīziju pilsētas centrā. Gronvolds pauž pārliecību, ka Satekles biznesa centrs papildinās "Linstow Baltic" nekustamo īpašumu portfeli Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas apkaimē.

Biroju kompleksa metu konkursa mērķis bija iegūt pilsētbūvnieciski un arhitektoniski pārdomātu ilgtspējīga biroju ēku kompleksa jaunbūves metu. Iecerei bija jāietver arhitektoniskie risinājumi un teritorijas kopējais ģenerālplāns biroju ēku kompleksa izveidei trijos savstarpēji saistītos zemesgabalos Rīgā, Ernesta Birznieka-Upīša ielā 2, Ernesta Birznieka-Upīša ielā 4 un Dzirnavu ielā 106.

Foto: Publicitātes foto

Paredzēts, ka Satekles biznesa centra būvniecība tiks sākta 2023.gada pirmajā kvartālā.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēja 10 pilsētplānošanas eksperti, arhitekti un nekustamā īpašuma tirgus speciālisti arhitekta Jāņa Dripes vadībā.

Jau ziņots, ka "Linstow Baltic" bijušā "Mildas tirdziņa" vietā pie Stacijas laukuma iecerējis būvēt biroju kompleksu.

Iepriekš 2017.gadā nekustamo īpašumu attīstītājs "Astor Group" bija paziņojis par ieceri šajā vietā veikt "Radisson RED" zīmola viesnīcas būvniecību. Bija plānots, ka viesnīcu grupa "The Rezidor Hotel Group" jaunu "Radisson RED" zīmola viesnīcu Rīgā atvērs līdz 2020.gadam. Jaunajā viesnīcā tika plānoti 220 numuriņi.

"Linstow Baltic" pārstāvji aģentūrai LETA pastāstīja, ka šī zemesgabala īpašuma tiesības uz "Linstow" grupas uzņēmumu tika pārreģistrētas 2021.gada 16.jūnijā. Teritorijas zemes vienību juridiskais īpašnieks tagad ir SIA "Satekles Business Center".

Foto: Publicitātes foto

"Linstow Baltic" pērn strādāja ar 2,84 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,4% mazāks nekā 2019.gadā, kā arī cieta 684 645 eiro zaudējumus pretstatā gadu iepriekš gūtajai peļņai, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Linstow Baltic" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,1 miljons eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Norvēģijas uzņēmums "Linstow". "Linstow" apsaimnieko un attīsta Latvijas tirdzniecības centru "Origo", kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā - "Ülemiste".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu