Mīlestības dārzs ir aizaudzis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Vanadziņš
Kristaps Vanadziņš Foto: publicitātes

Džeza izdevniecība "Jersika Records" sveic valsts svētkos un publisko dokumentālo filmu "Mīlestības dārzs ir aizaudzis. Filma", kas ataino džeza pianista Kristapa Vanadziņa trio ieraksta "Mīlestības dārzs ir aiz-audzis" (The Love Garden has Overgrown) tapšanu un ideju.

Dokumentālā filma stāsta par džeza pianista Kristapa Vanadziņa trio pirmās vinilplates tapšanu, analogo skaņuplates ierakstu Ventspils koncertzālē "Latvija", pandēmijas laika attālināto koncertu koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā, trio dzīvi un filozofiju.

"Pēc pagājušajā gadā publicētās dokumentālās īsfilmas par pirmo zināmo Latvijas džeza pianistu Džeku Mihaļicki, ir patiess prieks jau šogad publicēt filmu par vienu no redzamākajiem mūsdienu Latvijas džeza pianistiem - Kristapu Vanadziņu.

Ir svarīgi pētīt un apzināt mūsu kultūras mantojumu, rādīt to, un tikpat svarīgi ir arī dokumentēt šodien notiekošo, kas reiz būs vēsture,"

stāsta filmas režisors un producents, izdevniecības vadītājs Mareks Ameriks

"Dokumentālās filmas koncepts un žanrs manī vienmēr ir dzīvojis, paralēli darbībai mūzikas lauciņā. Esmu piedalījies dažu filmu uzņemšanā un viena no tām bija par savu vecvectēvu, leģendāru ērģelnieku un profesoru Nikolaju Vanadziņu. Kad mani uzrunāja Mareks Ameriks un kopīgi jutām, ka varam izveidot filmu par manu trio, jutu ka redzu šo filmu jau galvā un Mareks uzticējās šai manai sajūtai. Kad uzrakstīju ceļa vārdus, kas lasāmi arī plates iekšpusē un uz aizmugurējā vāka, galvā iztēlojos tos lasām kādai leģendārai un transcendentālai personai, tāpēc filmā tos ierunāt aicinājām Uldi Dumpi. Filma ļauj ielūkoties visos procesos un nedaudz apjaust mūzikas tehniskās un filozofiskās vadlīnijas, cik ļoti stāsts ir primārs un cik ļoti svarīga ir komanda apkārt, kas inspirējās no stāsta un ved cauri procesam uz gala rezultātu," stāsta Kristaps Vanadziņš, kas ir arī filmas scenārija autors.

Noskaties filmu "Mīlestības dārzs ir aizaudzis. Filma".

Filmas operatori ir Zigmārs Zilgalvis, Toms Leinasars un Teo Ponsets (Theo Poncet), kurš ir arī filmas montāžas režisors.

Filmas veidotāji saka paldies koncertzālēm "Latvija" un "Lielais dzintars", kā arī kultūrtelpai "M/Darbnīca".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu