Uz Polijas-Baltkrievijas robežas miris gadu vecs bērns (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Robežsardze
Robežsardze Foto: Martin Divisek

Mežā Polijā, netālu no robežas ar Baltkrieviju, bojā gājis gadu vecs bērns no Sīrijas, saskaņā ar Polijas mediķu teikto ziņo medijs The Guardian.

Nevalstiskā organizācija PCPM, kuras rindās ir mediķi, vēsta, ka bojāgājušais ir dēls kādam sīriešu pārim, kuram organizācija sniegusi medicīniska rakstura palīdzību. 

Zēna tēvs bija ievainots rokā, bet mātei bija durta brūce kājā. Pēc mediķu teiktā ģimene mežā uzturējusies aptuveni mēnesi.

Bojāgājušā zēna nāves iemesls pagaidām nav noskaidrots.

Kā ziņo The Guardian, Polijas-Baltkrievijas pierobežā izdzisušas vismaz 13 migrantu dzīvības.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš pagājušās pirmdienas notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu