Putins apsūdz Rietumus "Ukrainas konflikta saasināšanā" (32)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evgeniy Paulin/AP

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien sacīja, ka Rietumi saasina situāciju Ukrainas konfliktā, rīkojot manevrus Melnajā jūrā, kā arī veicot bumbvedēju lidojumus Krievijas robežu tuvumā, vienlaikus ASV apsūdz Maskavu karaspēka koncentrēšanā Ukrainas pierobežā.

"Jāņem vērā, ka mūsu Rietumu partneri saasina situāciju [Ukrainas dienvidaustrumos], nodrošinot Kijevai letālu moderno bruņojumu, rīkojot provokatīvus militāros manevrus Melnajā jūrā, un ne tikai Melnajā jūrā, bet arī citos reģionos, kas ir tuvi mūsu robežām," ceturtdien Ārlietu ministrijas paplašinātājā kolēģijā sacīja Putins.

"Kas attiecas uz Melno jūru, tad pēdējais - tas vispār iziet ārpus noteiktiem rāmjiem. 20 kilometru attālumā no mūsu valsts robežas lido stratēģiskie bumbvedēji, bet tiem, kā zināms, ir ļoti nopietns bruņojums," norādīja Krievijas līderis.

10.novembrī Krievijas bruņotie spēki pavēstīja par NATO izlūkošanas lidmašīnu aktivizēšanos Melnās jūras reģionā, turklāt dažas no tām esot lidojušas 30 kilometru attālumā no Krievijas robežas.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu