Latvijas futbola izlase FIFA rangā atguvusi divas pozīcijas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlase.
Latvijas futbola izlase. Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā atguvusi divas pozīcijas un ieņem 134.vietu.

Latvija novembrī aizvadīja divas 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles, kurās cīnījās neizšķirti 0:0 ar Norvēģiju un ar 3:1 uzvarēja Gibraltāru.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Lietuva jaunākajā FIFA rangā par vienu pozīciju atkāpusies uz 136.vietu, bet Igaunija zaudējusi divas vietas un ieņem 107.pozīciju. Starp Latviju un Lietuvu rangā ir Ruanda, bet virs latviešiem atrodas Turkmenistāna.

FIFA rangā līderpozīcijas joprojām saglabā 2018.gada Pasaules kausa bronzas medaļu īpašniece Beļģija, lai gan Eiropas čempionāta finālturnīrā jūnijā neiekļuva pat pusfinālā. Otrajā vietā ir Brazīlija, trešo pozīciju paturējusi kausa glabātāja Francija, bet pa vietai ieguvušas Anglija un Argentīna, kamēr divu pozīciju kritums ir Eiropas čempionei Itālijai. Spānija un Portugāle savas vietas nemaina, bet pirmā desmitnieka beigās pa pozīcijai ieguvušas Dānija un Nīderlande.

Vislielāko kāpumu - par 12 vietām - uz 114.pozīciju veikusi Ekvatoriālā Gvineja, bet lielākais kritums, par 15 vietām uz 130.vietu ir Centrālāfrikas Republikai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu