Video Sociālais dienests ik mēnesi maksā milzīgas summas par sliktā stāvoklī esošiem dzīvokļiem (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "YouTube" video/ 4. studija

Rīgā, Iļģuciemā, kādā kopmītņu tipa namā atrodas dzīvokļi, kas pieder dažādiem īpašniekiem. Viens no tiem ir uzņēmējs, kurš desmitiem dzīvokļu izīrējis bezpajumtniekiem un cilvēkiem ar atkarībām, nosakot ļoti augstu īres cenu par bēdīgā stāvoklī esošām istabām. Īrniekiem nav regulāru ienākumu, tāpēc Rīgas domes (RD) Sociālais dienests viņiem palīdz finansiāli, ik mēnesi pārskaitot milzīgas naudas summas par dzīvesvietu, kurā faktiski nav iespējams dzīvot, vēstī LTV raidījums "4. studija".

Stūres ielā esošais nams ir privātīpašums, kurā ir 200 dzīvokļu. Lielākās daļas dzīvokļu īri apmaksā RD Sociālais dienests. Par vienu istabu vidēji ik mēnesi tiek samaksāts no 180 līdz 250 eiro. 

Daļa mājokļu pieder valstij, daļa juridiskām personām, kā arī privātpersonām. Namā daudziem īrniekiem starp interesēm ir alkohols, narkotikas, zādzības - "hobiji", kurus daudzi dzīvokļu īpašnieki nevēlotos laist savos īpašumos, taču šajā vietā durvis atvērtas arī cilvēkiem ar sliktajiem ieradumiem, ziņo raidījums. Kāda īrniece stāsta, ka viņas kaimiņienei par īri Sociālais dienests ik mēnesi maksā 250 eiro.

Paskatoties dzīvokļu sludinājumus, redzams, ka par līdzīgām īres summām var atrast pilnīgi izremontētu dzīvokli Vecrīgā vai trīs istabu dzīvokli A. Čaka ielā.

Nekustamā īpašuma aģentūras "SIA Big Bang Realty" valdes priekšsēdētājs Oskars Zariņš norāda, ka Iļģuciemā esošā nama dzīvokļu īres maksai par kvadrātmetru vajadzētu būt aptuveni vienam eiro. 

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu