Ukraina brīdina Baltkrievijā sapulcējušos migrantus nemēģināt ienākt tās teritorijā (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Ukraina piektdien brīdinājusi Baltkrievijā sapulcējušos migrantus, kas cer nokļūt Eiropas Savienībā (ES), nemēģināt iekļūt Ukrainas teritorijā, norādot, ka viņi tiks piespiesti doties atpakaļ visiem nepieciešamajiem līdzekļiem, tostarp šaujamieročiem.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Ukraina, kas robežojas gan ar Baltkrieviju, gan Poliju, bažījās, ka migranti varētu mēģināt iekļūt tās teritorijā, lai pēc tam dotos uz ES valstīm, ar kurām robežojas Ukraina.

"Robežsargu un likumsargu dzīvības un veselības apdraudējuma gadījumā mēs izmantosim visus likumā paredzētos aizsardzības līdzekļus, tostarp šaujamieročus,"

paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis.

Polija šonedēļ izmantoja asaru gāzi un ūdens metēju pret migrantiem, kas apmētāja Polijas drošības dienestu darbiniekus ar akmeņiem un mēģināja šķērsot robežu.

Vairākas valstis, tostarp Polija un Ukraina uzskata, ka aiz šīs migrantu krīzes stāv arī Baltkrievijas sabiedrotā Krievija.

Monastirskis šodien pauda bažas, ka Krievija varētu novirzīt krīzi uz Baltkrievijas un Ukrainas robežu.

"Mēs neizslēdzam iespēju, ka Krievija izlems mērķtiecīgi nosūtīt lielu skaitu nelegālo migrantu caur Baltkrieviju uz mūsu teritoriju," parlamentā sacīja ministrs.

"Mēs šai situācijai gatavojamies sistemātiski un rūpīgi," viņš sacīja, piebilstot, ka šobrīd situācija uz Ukrainas robežas ar Baltkrieviju tiek kontrolēta.

Ukraina pagājušajā nedēļā paziņoja, ka uz robežas ar Baltkrieviju izvietos tūkstošiem robežsargu un drošības dienestu darbinieku, gatavojoties iespējamai krīzei.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu