Vīnē plānota plaša demonstrācija pret obligāto vakcināciju (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Austrijas galvasplsētas Vīnes centrā sestdien paredzēta plaša vakcnācijas pretinieku demonstrācija, un aktīvistu retorika pirms tās ir visai kareivīga un draudīga. “Sestdien mēs pilnībā paralizēsim pilsētu”, apgalvo protestu iniciatori, kas sākotnēji aicina pulcēties dažādos Vīnes rajonos, lai vēlāk dotos uz pilsētas centru.

Laikraksts “DerStandard” vēsta, ka šī noteikti būs pēdējos mēnešos lielākā vakcinācijas pretinieku demonstrācija, kurā pēc policijas aplēsēm varētu piedalīties ap 10 000 cilvēku.

Protesta akcijas pret ierobežojumiem un tagad arī gaidāmo pienākumu vakcinēties Austrijā bija plānotas jau iepriekš, un viens no politiskajiem spēkiem – Austrijas brīvības partija (FPÖ), tās izmanto kā politisko karogu savu atbalstītāju mobilizēšanai. Aicinājums uz protestu publicēts arī partijas mājas lapā internetā.

Piektdien Austrija spēra Eiropas Savienībā koronavīrusa pandēmijā pagaidām vēl nepieredzētu soli, paziņojot par vispārējas obligātās vakcinācijas pret Covid-19 ieviešanu no 2022.gada 1.februāra. No tās būs atbrīvoti vienīgi cilvēki, kuri vakcinēties nevar stingri pamatotu medicīnisku iemeslu dēļ.

Austrijas kanclers Aleksandrs Šallenbergs piektdien preses konferencē paziņoja, ka līdzšinējie centieni pārliecināt cilvēkus nav devuši gaidītos rezultātus, bet vakcinācija ir vienīgais veids kā “pārraut apburto velna loku”, kas liek nemitīgi atkārtot “lokdaunus”. “Mēs nevēlamies piedzīvot vēl arī piekto, sesto un septīto koronavīrusa vilni”, preses konferencē uzsvēra Austrijas kanclers Aleksandrs Šallenbergs.

Arī Nīderlandē sestdien paredzēti protesti pret jauniem Covid-19 izplatības ierobežojumiem.

Piektdienas vakarā Roterdamā jau bija izcēlušies vardarbīgi protesti, kuros, policijai atklājot uguni, ievainoti septiņi cilvēki, bet 20 aizturēti.

Protestētāji dedzināja automašīnas, apmētāja policistus ar akmeņiem un šāva ar petardēm kārtības sargu virzienā. Vairākas metro stacijas tika slēgtas, bet dzelzceļa stacija darbu pārtrauca uz vairākām stundām.

Nekārtības Roterdamas centrā lielā mērā bija reakcija uz Nīderlandes valdības plāniem padarīt stingrāku sanitāro caurlaižu sistēmu sabiedriskās vietās. Ja agrāk caurlaidi varēja saņemt arī tie, kuri bija veikuši testus un ieguvuši negatīvu rezultātu, tad tagad tā ir derīga tikai tiem, kuri pēdējo sešu mēnešu laikā ir pārslimojuši Covid-19, vai arī ir vakcinēti. PRC testa rezultāts kā caurlaide vairs neder.

Vietējais laikraksts "NL Times" raksta, ka protesti pret valdības īstenoto politiku tiekot plānoti katrā nedēļas nogalē.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu