Spēcīgā vēja dēļ elektroapgāde traucēta aptuveni 2000 "Sadales tīkla" klientu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Spēcīgā vēja radīto bojājumu dēļ sestdienas rītā ap plkst.10 elektroapgāde traucēta vēl aptuveni 2000 AS "Sadales tīkls" klientu, pastāstīja "Sadales tīkla" pārstāve Alīna Kozlovska. Atslēgumi lielākoties ir valsts ziemeļu daļā.

Kozlovska skaidroja, ka elektroapgādes traucējumus galvenokārt radījuši elektrolīnijās iegāzti koki un to zari, tomēr plaši bojājumi elektrotīklā nav konstatēti. Viņa uzsvēra, ka situācija elektroapgādē ir stabila.

Lielākais atslēgto klientu skaits bijis sestdien ap plkst.6.30, kad vienlaikus uz dažām minūtēm elektroapgādes traucējumi tika reģistrēti vairāk nekā 8000 klientu valsts ziemeļu un centrālajā daļā.

"Sadales tīkls" nepārtraukti seko līdzi meteorologu prognozēm, vēja pārvietošanās ceļam un monitorē situāciju vidējā sprieguma elektrotīklā. Konstatējot bojājumus, elektroapgāde iespēju robežās tiek atjaunota pa citām elektrolīnijām jau pirms bojājumu novēršanas.

Stiprā vēja laikā "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Redzot bīstamu situāciju, piemēram, elektrolīnijās iegāztu koku vai pārrautus elektrolīnijas vadus, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot 112.

Jau ziņots, ka sestdienas naktī un agrā rītā rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās Latvijā sasniedza 14-19 metrus sekundē (m/s), piekrastē reģistrētas brāzmas līdz 23 m/s. Sestdienas rītā vējš sācis rimt, vien Sēlijā un daļā Latgales tas vēl pastiprinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu