Burovs: Pašreizējā Rīgas domes koalīcija ir pazīstama ar saviem pagaidu risinājumiem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs piedalās pasākumā Rīgas 1. slimnīcas atjaunotajā Rehabilitācijas klīnikas korpusā
Rīgas domes deputāts Oļegs Burovs piedalās pasākumā Rīgas 1. slimnīcas atjaunotajā Rehabilitācijas klīnikas korpusā Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējā Rīgas domes koalīcija ir pazīstama ar saviem pagaidu risinājumiem, sestdien partijas "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) kongresā teica Rīgas domes deputāts, iepriekšējais mērs Oļegs Burovs.

Viņš pauda, ka Rīgā un arī Latvijā kopumā ir profesionālu un pragmatisku politiķu, kas nebaidās pieņemt lēmumus, deficīts. Taču tieši tādi esot GKR biedri.

Burovs kritizēja pašreiz pie varas esošos Rīgas politiķus, kuri sevi dēvē par "pārmaiņu koalīciju", bet kurus Burovs savā runā pārsakoties sākotnēji nosauca par "pagaidu koalīciju".

"Šī pārmaiņu koalīcija ir zināma ar saviem pagaidu risinājumiem, par ko rīdzinieki maksā konkrētu naudu," teica deputāts.

Viņš norādīja, ka pirms vēlēšanām tika solīta jaunu bērnudārzu projektēšana un būvniecība, un sākotnēji budžetā tam esot bijuši paredzēti arī vairāki miljoni eiro, tomēr pirms nedēļas veiktajos budžeta grozījumos šis jautājums esot svītrots. Tāpat pašreizējā koalīcija neesot spējusi apgūt vēl iepriekš plānotos 20 miljonus eiro.

Gaidāmo Saeimas vēlēšanu kontekstā Burova norādīja, ka GKR vajadzētu runāt ar potenciālajiem sadarbības partneriem un deleģēt savus pārstāvjus uz parlamenta vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks nolēmis atkāpties no partijas vadītāja amata, lai koncentrētos darbam Eiropas Parlamentā, kā arī lai partija jaunas komandas un jauna līdera vadībā gatavotos 14.Saeimas vēlēšanām.

Par partijas jauno vadītāju sestdien izvirzīts Burovs. Par viņu vēl būs jābalso partijas biedriem.

Kongresā tiks ievēlēta partijas valde un jaunais vadītājs, kā arī tiks diskutēts par iespējamo partijas dalību 14.Saeimas vēlēšanās.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju Latvijā, kongress norit attālinātā formātā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Ameriks partiju vada kopš tās dibināšanas 2012.gada martā.

GKR līdz šim ir bijusi pārstāvēta Rīgas domē, kur kopā ar "Saskaņu" astoņus gadus veidoja valdošo koalīciju, bet pēc pēdējām vēlēšanām tā ir opozīcijā. Savukārt Eiropas parlamentā Ameriks tika ievēlēts no "Saskaņas" saraksta, kur startēja kopā ar "Saskaņas" līderi un bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu