Nīderlandes policija pret vardarbīgiem protestētājiem laiž darbā ūdensmetējus un šaujamieročus (56)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vismaz septiņi cilvēki ievainoti piektdienas vakarā Roterdamas centrā notikušo Covid-19 karantīnas ierobežojumu pretinieku protestu laikā, kad Nīderlandes policijai nācies laist darbā ūdensmetējus un šaujamieročus.

Policisti raidījuši gan brīdinājuma šāvienus, gan bijuši spiesti lietot ieročus pašaizsardzībai.

Kā žurnālistiem sacījis Roterdamas mērs Ahmeds Abutalebs, vairākos gadījumos policisti "saskārušies ar nepieciešamību izvilkt ieročus, lai aizstāvētos", kad vardarbīgie protestētāji apmētājuši policistus ar akmeņiem, spridzinājuši petardes un aizdedzinājuši policijas automašīnas.

Palīgā Roterdamas policistiem devušies kolēģi no visas valsts. Vardarbību pārtraukt izdevies tikai ap pusnakti.

Mērs notikušo nosaucis par "vardarbības orģijām".

Cietušo vidū ir arī policisti. Desmitiem cilvēku aizturēti. Policija vēl analizē videokameru ierakstus, un paredzams, ka aizturēto skaits vēl pieaugs.

Kā vēsta mediji, protestos piedalījušās arī futbola huligānu bandas.

Par policijas dienesta ieroču lietošanu sākta neatkarīga izmeklēšana.

Krasi pieaugot jaunu inficēšanās gadījumu skaitam, Nīderlandē kopš pagājušās sestdienas vakara vismaz uz trim nedēļām noteikts daļējs karantīnas režīms.

Valdība paziņojusi, ka grib pieņemt likumu, kas Covid-19 sertifikātus ļaus izmantot tikai pilnībā vakcinētajiem vai pārslimojušajiem, bet ne cilvēkiem ar negatīvu jaunā koronavīrusa testa rezultātu.

Aizvadītās nakts vardarbīgie protesti bijuši vieni no nopietnākajiem Nīderlandē kopš pirmo Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu ieviešanas pagājušajā gadā. Janvārī pēc komandanta stundas noteikšanas Roterdamā arī notika vardarbīgi protesti ar dedzināšanu un uzbrukumiem policistiem.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu