Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 54 migrantus (1)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 54 migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā, bet divi cilvēki ielaisti valstī humānu apsvērumu dēļ, sestdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Vienlaikus robežsardze norāda, ka Viļņā divās vietās aizvadītās diennakts laikā aizturēti septiņi ārvalstnieki, kuri uzdevušies par Spānijas pilsoņiem un uzrādījuši šīs valsts izdotus personas dokumentus, kas izrādījušies viltoti.

Noskaidrojies, ka visiem septiņiem aizturētajiem ir arī Irākas pilsoņu pases. Pret aizturētajiem sākta pirmstiesas izmeklēšana par dokumentu viltošanu.

Tikmēr Ignalinas rajonā aizturēti divi Lietuvas pilsoņi, kas automašīnā veduši 14 ārvalstniekus, saskaņā ar sākotnējo informāciju Irākas pilsoņus. Pret Lietuvas pilsoņiem sākta pirmstiesas izmeklēšana par cilvēku kontrabandu.

Kopš 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā jau vairāk nekā 7000 ārvalstniekiem. No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti gandrīz 4200 nelegālie migranti.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu