Vīnes centrā vakcinācijas pretinieku pasākumā pulcējas ap 35 000 cilvēku (44)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzraksts uz plakāta "Kontrolējiet robežu nevis savu tautu"
Uzraksts uz plakāta "Kontrolējiet robežu nevis savu tautu" Foto: AP/Scanpix

Austrijas galvasplsētas Vīnes centrā šodien notiek protesta akcija pret nākamnedēļ gaidāmajiem “lokdauna” ierobežojumiem un ieceri no 2022.gada 1.februāra ieviest valstī vispārēju obligāto vakcināciju. Varasiestādes lēš, ka pasākumā Vīnē bija pulcējušies aptuveni 35 000 cilvēku, no kuriem daļa bija agresīvi noskaņoti.

Plašais protesta gājiens sestdienas pēcpusdienā paralizēja lielu daļu satiksmes Vīnes centrā. “Noskaņojums ir nokaitēts,” sacīja policijas pārstāvis. Vairāki cilvēki aizturēti. Daži protesta akcijas dalībnieki apmētāja policistus ar pudelēm. Kārtības uzturēšanā bija iesaistīti aptuveni 1300 policistu.

Viens no pasākuma organizatoriem – Austrijas Brīvības partija (FPÖ) bija cerējusi pulcēt ap 100 000 atbalstītāju, bet varasiestādes rēķinājās ar 15 000 aktīvistu. Austrijā noteiktā kārtība paredz, ka arī šādās protesta akcijās ir jāvalkā sejas maska, ko daudzi demonstranti nedarīja.

Portāls “Krone.at” ziņo, ka policija aizturējusi aptuveni 10 pasākuma dalībniekus, un tik pat lielam skaitam izvirzītas apsūdzības par epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpšanu. 

Kā ziņots, Austrijas valdība nolēmusi no pirmdienas noteikt valstī karantīnas režīmu, kas sākotnēji būs spēkā desmit dienas. Šajā laikā lielākā daļa veikalu būs slēgti un kultūras pasākumi nenotiks. Skolas pāries uz attālinātām mācībām, tomēr būs atvērtas tiem, kuri nevar mācīties mājās.

Austrija sākotnēji noteica karantīnas režīmu tiem, kas nav potējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši. Šie noteikumi stājās spēkā pirmdien, bet,

saslimušo skaitam turpinot strauji pieaugt, valdība paziņoja, ka nav citu variantu, kā piemērot karantīnas režīmu visiem.

Pēc desmit dienām tiks izvērtēti karantīnas režīma rezultāti, un, ja saslimušo skaits nebūs pietiekami mazinājies, tas, iespējams, tiks pagarināts vēl par desmit dienām.

Vēlākais, no 13.decembra, karantīnas režīms tiks atcelts vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem cilvēkiem, bet nevakcinētajiem ierobežojumi paliks spēkā.

Austrijā ir viena no mazākajām vakcinācijas aptverēm Rietumeiropā. Slimnīcas ir pārpildītas, atkal pieaug Covid-19 upuru skaits.

Austrija arī ir pirmā valsts Eiropas Savienībā, kas paziņojusi, ka no februāra vakcinēšanās pret Covid-19 būs obligāta.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu